Mi [volt] ez?

Blog filmekről, melyeket többször is látni kell, vagy éppen el kéne sürgősen felejteni.

Mesélj valamit

Mert ez nem minden:

Utolsó kommentek

  • LorD23: Végre egy kritika, ami helyén kezeli a trilógia záró epizódját. Nice post sir! (2012.08.09. 14:30) The Dark Knight Rises
  • KQRNEL: Cél ugyan nem volt, de ha bejön a sztori, nézd meg. Jobb mint egy random Channing Tatum film :D (2012.05.14. 21:31) Dark Shadows
  • LorD23: A vicc, hogy egész meghoztad a kedvet hozzá :D gondolom, nem ez volt a kritika célja:) de a történet szerintem egész jóra s... (2012.05.13. 17:26) Dark Shadows
  • Utolsó 20

2012.09.06. 19:00 KQRNEL

The Expendables 2

Avagy, 60 fölött ingyenes a kondibérlet.

the-expendables-2.jpg

Kultusz, szenvedély, lőpor és tesztoszteron. Ezek szülték ezt a fenevadat, amelyben történetet csak azért nem leltünk, mert nem is kerestünk. Olyan ez a film, mint a hentesnél a sült kolbász. Akad aki rá sem bír nézni, vannak olyanok akik ezen élnek, mások csak nézik és kívánkoznak, és végül ott vannak azok is, akik tudják, hogy rombolja az egészséget, de időnként csak elcsábulnak. Mi is ott ülünk a moziban, úgy teszünk, mintha lenne értelme annak amit látunk, és mindeközben kurvajól szórakozunk. 

A tovább után kiderül, hogy mégis mi volt ez, s mik is a tervek a folytatást illetően.

R-ratinghez képest is hozza a film elvártat a pénztáraknál. Annak ellenére is, hogy az iszonyat gyatrára visszaeső nyárvégi unalom-völgyben adták ki.

Production Budget: $100 million

Total Lifetime Grosses: $172,002,054

The-Expendables-2-Paris.jpg

Na bassza meg, mivel is kezdjem? Itt van mindenki aki számít, és fel is robban mögöttük minden. Lehet kicsit rapszodikus az írás, de könyörgöm, több ideig írom ezt, mint amennyi idő alatt Stallone összedobta a forgatókönyvet. Ugye adott a standard halálosztó csapat, de ez megvolt az első részben is, így már nem elég. Cirkusz kell a népnek, EN-TER-TAIN-MENT. Kell még több puska, még több robbanás, de elsősorban még több kibebaszott akciósztár, lehetőleg a nyolcvanas évekből. Meg is kapjuk Van Damme-ot főgonoszként, berotyog Bruce Willis és a Kormányzó úr is, valamint az egyszemélyes hadsereg is, maga Chuck fuckin' Norris. Most már csak kezdeni kell velük valamit. 

427003_10152046836815444_225196898_n.jpg

Mi is a sztori? Még mielőtt megpróbálnánk egyáltalán felidézni, rájövünk, hogy ez itt bizony kurvára nem számít. Stallone ugye nem csak a kézi ágyúkkal, hanem a pennával is jól bánik. Na jó, inkább csak bánik, ezt a forgatókönyvet is ő követte el. Gondosan ügyelt, hogy minden karakter hosszabb-rövidebb időre meg tudja mutatni, hogy miért is került bele ebbe a csapatba. Vannak akiknek ez teljesen egyértelmű, vegyük például Norrist, akinek még arra is futja, hogy egy CN fact-et bedobjon a közösbe, vagy éppen Schwarzeneggert, akinek csak egy szivar, egy ágyú, és az I'M BACK felkiáltás szükséges az érvényesüléshez.

the-expendables-2-schwarzenegger.jpg

Nagy küzdelem lehetett ezeket az arcokat összegereblyézni. Norris filantróp és gyermekbarát imidzsét nem feltétlen támasztja alá a körülötte fekvő 400 halott statiszta, de ott van Jean-Claude mester is, aki az első részt kihagyta, mondván jelentéktelen lett volna a szerepe. Ó, ne bassz, most megkapta a rivaldafényt, pénzéhes terroristát alakíthat, aki embereket utasítgat, és késsel hadonászik. No, a lényeg, hogy kishattyút tán nem kéne alakítani, elvégre mégis csak arról van itt szó, hogy aki szerepelt egy '80-as évekbeli akciófilmben, az itt van, és kooperálva semmissé teszi néhány kisebb ország sokéves GDP növekedését.

ex2-9.jpgJCVD éppen jelentőségteljes 

Itt a standard csapat is, köztük a karfiolfülű MMA bajnok, a poéngyáros fekete-HULK, a filmben csak pár percre feltűnő kungfu-betyár Li, a hercegi mosolyú tökéletes katona, s itt van még Rambo is, valamint az őt kényszeresen oltogatni próbáló Statham.

A csapat hétvégente kisebb városokat dózerol le jópénzért, ám mostanság Mickey Rourke helyett Thor kisöccsével (Hamsworth) osztoznak, őt vették be mesterlövésznek. Némi bonyodalmat okoz, amikor a CIA ügynök Willis kiküldi őket egy lezuhant roncshoz, hogy hozzanak vissza valami nagyon fontosat, s ezzel párhuzamosan betársítja hozzájuk a női Jet Li-t. Minden rendben zajlik, megszerzik a cuccot, azonban a mesterlövészüket elkapja a csúnya Van Damme, és szentbeszédet tartva megregulázza a cserkészeket, hogy szégyelljék el magukat, amiért katonásdik játszanak az erdőben. Odáig fajul a dolog, hogy a szerencsétlen kicsiHamsworth-öt megöli a belga. Ez mondjuk kijárt neki. Mi volt az égbekiáltó faszság ott a gépen, hogy lelőtték a kutyáját meg így úgy amúgy.

the-expendables-jean-clause-van-damme.jpg

Most mit csináljunk? - kérdik a többiek.

Track 'em, find 'em, kill 'em - mondja Stallone és hatalmas szerencsénkre pontosan ez is történik a filmben. 

Ha józanul belegondolunk, akkor az ellenfél párszáz fős csapata teljes sikertelenségre van ítélve, hiába vezeti őket Van Damme. Annyi az eksün, hogy az ellenfél karakterei közül egyedül Hector van kiemelve. Az őt alakító Scott Adkins már itt-ott feltűnt korábban is (pl. a Bourne Ultimátumban). Nem nagyon folyunk bele azért a személyiségébe, elég azt tudni, hogy a fent említett találkozáson megszopatja Christmast (Statham), így válik nyilvánvalóvá, hogy hamarosan különösen csúnya halálban fog részesülni a mókus.

4084902_700b.jpg

A készítők, élen ugye Stallone-nal nem szaroztak. az egyik nagy kempingezős lövöldözős jelenetet bekúrták egy Korda filmpark szerű random amcsi díszletébe, mondván, hogy "az oroszok biztos itt gyakorolták az amerikai megszállást". Elhittük. Itt robbant be Chuck is a képbe, megmentve a csapatot, s később Schwarzi is hasonlóan megmenteni tér vissza.

4364961_orig.jpg

A kigyúrtsági hierachiában Crews (EXPLOSIOON) messze legelső, hozzá képest a Hectort játszó Adkins már-már informatikusnak néz ki, pedig azért ő is le tudja kapni elég ügyesen a kóláskupakot. Több izom van ezeken az old timereken is, mint egy huszonévesen, kivéve mondjuk Schwarzit, ő kicsit korpulensebb, de azért nem kell félteni, az izom és nyelvtudás veszteséget jól pótolja a mennydörgő mordályával. 

The-expendables-2-movie-wallpaper-1.jpg

A film nem hoz meglepetést a végén sem, JCVD meghal, Adkins meghal, ezerötszáz zsoldos meghal, a csapat meg röpül is tovább az Expendables 3 forgatására, ahova a hírek szerint új arcokat is terveznek. A névsor pedig...

Most kapaszkodjatok meg.

Nicolas Cage, Clint Eastwood, Steven Seagal, Harrison Ford és Wesley Snipes. 

Woohooo. Ha a fele összejönne... Lehet a maják azt a dátumot jósolták meg, amikor mindezek aláírják a szerződést a filmre. JCVD, Lundgren és Adkins közben már promótálja a tökéletes katona négyet. Okos időzítéssel, elvileg októberben jön ki. 

main.jpg

Vissza a filmre. Oscart valószínűleg keveset fog kapni, de azért kellemes tisztelgés volt ez a fiúktól a régi idők, és persze egymás előtt is. Az fix, hogy ha valaki berángatta a nőjét a filmre, az a 103 perc után kifelé menet már a tökeit vakargatta, akkora tesztoszteron bomba ez a film.

arnold-and-sly-in-hospital-expendables-2.jpg

Jöhet a bónusz videó a végére, benne Sly és Arnie összecsapása. Két ember, egy háború. Ki fog nyerni?

Egy kérdés maradt csak: Az old timerek legyőznék-e a Bosszúállók csapatát?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mivoltez.blog.hu/api/trackback/id/tr854748396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása