Mi [volt] ez?

Blog filmekről, melyeket többször is látni kell, vagy éppen el kéne sürgősen felejteni.

Mesélj valamit

Mert ez nem minden:

Utolsó kommentek

  • LorD23: Végre egy kritika, ami helyén kezeli a trilógia záró epizódját. Nice post sir! (2012.08.09. 14:30) The Dark Knight Rises
  • KQRNEL: Cél ugyan nem volt, de ha bejön a sztori, nézd meg. Jobb mint egy random Channing Tatum film :D (2012.05.14. 21:31) Dark Shadows
  • LorD23: A vicc, hogy egész meghoztad a kedvet hozzá :D gondolom, nem ez volt a kritika célja:) de a történet szerintem egész jóra s... (2012.05.13. 17:26) Dark Shadows
  • Utolsó 20

2012.05.13. 09:30 KQRNEL

Dark Shadows

Avagy az éjsötét szemceruzák, és mészfehér arcok goth-balladája.

Az Éjsötét árnyék egy 1960-as, fantasy-horror tv sorozat adaptációja. Ha ismerjük Tim Burtont, és az ő munkásságát, akkor tudjuk, hogy ez egy telitalálat. Vagy legalábbis lenne, ha Burton mester fel tudott volna nőni önmagához. A főszereplő Barnabas Collins (Johnny Depp), a két évszázadra koporsóba zárt tőkés-vámpír-playboy, épp oly koridegen 1972-ben, mint a film szerekezete, és humora 2012-ben. 

 

Mivel csak most indult, a box-office adatok egyelőre váratnak magukra. Kérdés, hogy a költségeket előbb be tudják-e hozni, mielőtt a rossz kritika szétterjed, ezreket eltántorítva a mozitól.

Production Budget: $150M

Total Gross: TBA 

Az 1970-es években járunk, Collinsportban. Itt élt hajdanán Barnabas Collins, helyi nagytőkés szépfiú, kit a boszorkány Angelique Bouchard (Eva Green) 196 éve elátkozott és élve elföldelt. A Collins család leszármazottjai nem osztoznak felmenőjük egykori pompáján. Mára már csak a kopott fényű, csőd szélén álló családi halfeldolgozó üzem maradt, valamint a kastély, melyet a rejtett kamrákon kívül, csak a mindent belepő por és pókhálók tesznek különlegessé.

Eddig ugye semmi extra, nade! A vámpír-playboyt kiássák gyanútlan munkások, kik tettük jutalmául, vérszívás általi halálban részesülnek. Barnabas váratlan visszatérése természetesen felbolygat mindent. Miután becsatlakozik a szedett-vetett Collins család életébe, rá kell, hogy döbbenjen, az egykori dicsfény már a múlté, a széthullás szélén az örökség. Úri lendületével felrázza mind a család, mind a városiak életét, hiszen a családi vállalkozás felvirágoztatása mellett, módszeresen ontja/issza a nép vérét.

Van azonban még valami. Mint kiderül, a városban nem csak ő halhatatlan, hiszen azóta is itt él Angelique, a boszorkány-halmágnás, ki arra tette fel hosszú életét, hogy végérvényesen eltiporja a Collinsokat a föld színéről.

Az amúgy egytől-egyik érdekes karakterek közül, sajnos csak a főszereplőé az amit igazán megismerhetünk, a többit éppen, hogy csak érintjük, belőlük mindössze a történet futásához elegendő minimumot kapjuk.

A film fantasy-comedy. A fantasy részét a durva make-up, a sötét beállítások, és a tény, hogy vámpírok, boszorkányok, és vérfarkasok okozzák a nem hétköznapi fordulatokat. A film comedy részét Barnabas szóhasználata, valamint a modern világgal való ismerkedése adja. Ez helyenként ragyogóan vicces, máskor viszont annyira kellemetlen, hogy az egyetlen reakció amit elér, az egy kövér facepalm. Az eredeti nyelvbizonyára javítana ezen, de kétlem, hogy drasztikusan.

Az Éjsötét árnyék hangulata parádés, a leíró részek remekül átadják azt amire hivatottak, de valami mindvégig hiányzik. Az a valami pedig az értelmes történet, a jó filmes vonalvezetés. Sajnos a film közben sokszor unatkozik az ember, egyszerűen ki-kizökken a hangulat által vájt mederből, melybe az amúgy érdekes személyiségek, és az egyedi látvány próbálna állhatatosan visszahúzni, de sokszor nem megy neki.

A színészek (Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Bella Heathcote) remekül helytállnak, de az értelmes, és kifejtett történet hiányát nem lehet teljesen pótolni Johnny Depp-pel, és néhány Tim Burton-féle ecsetvonással.

Ez a Burton film részleteiben remek, összességében viszont bántóan hiányos, viszont Michelle Pfeiffer 54 évesen is csodálatosan néz ki!

2 komment

Címkék: dark shadows


A bejegyzés trackback címe:

https://mivoltez.blog.hu/api/trackback/id/tr144504139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LorD23 2012.05.13. 17:26:44

A vicc, hogy egész meghoztad a kedvet hozzá :D gondolom, nem ez volt a kritika célja:) de a történet szerintem egész jóra sikerült, meg ugye JD nem nagyon szokott hibázni szerepekben...

KQRNEL · http://mivoltez.blog.hu 2012.05.14. 21:31:41

Cél ugyan nem volt, de ha bejön a sztori, nézd meg. Jobb mint egy random Channing Tatum film :D
süti beállítások módosítása